Jokkmokks Allmänning kliver in och stöttar Jokkmokks Ridklubb som står på bar backe efter förskingringsaffären.

– Vi går in med 30.000 i akut krisstöd till foder och veterinärbesök. Det handlar om löpande verksamhet som inte får stanna av, säger Christian Rimpi, Jokkmokks Allmänning.

Det handlar om flermiljon belopp som en anställd svindlat till sig via tillgång till ideella föreningars konton varav Jokkmokks Ridklubb är en – här har cirka 270.000 kronor försvunnit. Föreningarna är helt barskrapade och för Jokkmokks Ridklubb betyder detta omedelbar kris för hästarna i verksamheten men även löner till anställda fryser inne. Jokkmokks Allmänning reagerade dock snabbt och beslutade under ett styrelsemöte på onsdagen att agera.

– Vi beklagar djupt den uppkomna situationen och vi vet att många är drabbade. Vi har en nära dialog med kommunen och de jobbar också aktivt för att lösa situationen. Jokkmokk är ett litet samhälle och föreningarna och små med begränsade medel vilket gör dem väldigt sårbara. Vi måste hjälpas åt för att det ska lösa sig så bra som möjligt för alla som drabbats, säger Christian Rimpi.

You May Also Like