Den 15- 16 November anordnade Interreg Nord konferensen Boarderless Opportunities in the Artic på Kulturens Hus i Luleå. Konferensen är ett årligt återkommande event som syftar till att stärka relationerna mellan de arktiska länderna och lyfta möjligheterna med att bo och verka i området. Närmre 160 personer från Sverige, Norge och Finland deltog vid eventet.

Christian Rimpi, VD för Jokkmokks Allmänning AB var inbjuden att föreläsa till sessionen ”Climate and energy issues in the Arctic region” tillsammans med Eva Sundin, VD på Swerea MEFOS och Karina Roos, hållbarhetschef för Polarbröd. De tre föreläsarna pratade om vikten av förnyelsebar energi och hur respektive verksamheter prioriterar miljö- och hållbarhetsfrågor för att fortsatt förbli framgångsrika på sina områden.

Rimpi berättade hur Jokkmokks Allmänning AB arbetat aktivt med investeringar i lokala företag sedan företagets start 2004, och att själva bolagsbildandet var ett led i att öka det sociala ansvarstagandet från Jokkmokks Allmännings sida.

Här kan du läsa mer om Intrerreg Nord

You May Also Like