Söndag den elfte juni arrangerades Välgörenhetsloppet för femte året i rad i Jokkmokk och arrangemanget har blivit en populär familjefest på orten. Årets upplaga lockade närmre 500 deltagare som sprang, lunkade, rullade eller promenerade sig genom de olika sträckorna. Loppets anmälningsavgifter och överskottsintäkter skänktes till Cancerfonden.

Jokkmokks Allmänning har sponsrat samtliga lopp under årens gång och ser stora fördelar med att fortsätta sitt engagemang i loppet.

-Det känns bra att kunna stötta ett så bra arrangemang, där såväl de insamlade medlen, som att de deltagande rör på sig bidrar till bättre hälsa!  Arrangemanget är en rolig ”happening” i Jokkmokk under sommaren! Förklara Christian Rimpi, Allmänningsförvaltare.

Initiativtagarna till Välgörenhetsloppet är fem träningsintresserade Jokkmokksbor som beslutade sig för att anordna ett eget tävlingslopp i Jokkmokk. Idén föddes under en två timmar lång bilfärd till Luleå Airport där gruppen skulle resa vidare till Stockholm för att delta i Tjejmilen.

-När vi väl var framme i Luleå så hade vi bestämt oss för att anordna ett eget lopp hemma i Jokkmokk. Vi tänkte att det var onödigt att åka till Stockholm för att springa ett lopp när vi kunde anordna det själva på hemmaplan, förklarar Camilla Andersson som är en av de fem initiativtagarna till loppet.

Gruppen påbörjade sin planering under vårvintern med en månads intervall mellan träffarna. Tillsammans kontaktade de lokala företag och privatpersoner för att skapa engagemang.

-Vi fick en jättefin respons från ortsbor och företag. Första året av loppet hade vi ett prisbord som motsvarade 60- 70 000kr i skänkta gåvor.

Fem framgångsrika år senare så har projektgruppen inga planer på att sluta med det populära arrangemanget. Till vintern påbörjas arbetet med förberedelser iför Välgörenhetsloppet 2018. Men först väntar en avslutningsfest för de familjer som anordnat loppet.

-Det är viktigt att behålla sammanhållningen och stämningen i gruppen så att alla känner att vi gör detta på grund av att det är roligt, säger Camilla Andersson.

 

Här kan du läsa mer om välgörenhetsloppet

www.valgorenhetsloppetjokkmokk.se

Foto:Irene Lundström och Annelie Eklöw

You May Also Like